Corona en Social Media

Tussen de online overlegjes door en de thuisactiviteiten (dat loopt ook gewoon door) probeer ik ook twitter te volgen. Ik had dit de afgelopen tijd wat op een laag pitje gezet want ook hier kun je er helemaal in opgaan. Maar ik vind het nu erg interessant wat er zoal over de ontwikkelingen op online onderwijs gesproken. De aanpak, de tips, de meningen, de adviezen, maar ook de gekkigheden en verontwaardigingen. Deze periode gebruik ik social media als een bron en inspiratie van allerlei informatie. Dit kan ik weer inzetten voor de ontwikkeling van online onderwijs in mijn eigen instelling.

Tussen het scrollen door kom ik ook  leuke schrijfsels tegen. Zoals:

wim daniels
Toevallig kwam ik tegen, via een tweet van een collega, de videoboodschap van Minister van Engelshoven & Slob.

videotoespraak minister

Ik heb wat hastags verzameld die deze week (gerelateerd aan deze corona-periode) oppoppen rondom online onderwijs: nieuwe  of hernieuwde. Zo zie ik: #onlineonderwijs, #lesgevenopafstand, #MicrosoftTeams (want ja, dat is booming), #digdactiek, #voordocenten, #onlinelecture of #scholendicht en #dag5 (dus ook 1-2-3-4). Maar ook: #onlineschool, #onlinelearning, #studeeronline, #onderwijsopafstand, #ebooks, #ikleesthuis, #onlinebibliotheek, #GoDigital etc.

collegainholland

Wat ik ook leuk vond en aantrof zijn tweets die kenbaar maken dat er oproepen zijn voor online uitwisselsessies voor tips&tricks (bijv in MS Teams) zoals bij de Universiteit van Utrecht.

doemeeQ&A

Ik beschouw en gebruik deze informatiestroom en verbinding van allerlei experts, docenten, als 1 groot informatie- en leerportaal. 

Online is nu een nieuwe werkelijkheid. Offline getipt worden, blijft bestaan. Zo kwam ik een oud collega van de HvA in de supermarkt tegen. Zij tipte mij op de Score site. Als redactrice verzamelt en beschrijft zo allerlei actuele zaken rondom toetsen op deze site. Fijn dat dit wordt gedeeld!

En verder wat opgehaalde oogst (kleine selectie) via twitter:
(*) Toolkit over Open Educational Resources van Robert Schuwer.
(*) Cursus EDX: Pivoting to OnLine Teaching
(*) Hoe nu verder met tentamens via U-Today (HOP, Evelien Flink)

ccbysa

Over Ria Jacobi

Als ervaren onderwijskundig ontwerper, -adviseur en projectmanager houd ik mij bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onderwijs. Mijn ambitie is goed doordacht onderwijs te realiseren, dat aansluit bij de behoefte van individuen en hun organisaties en daarmee een stimulerend effect heeft.
Dit bericht werd geplaatst in Online Onderwijs en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s