OER voor toetsen en beoordelen

score_bDe Hogeschool van Amsterdam heeft de afgelopen drie jaren de SCORE-website een update gegeven. SCORE is de website met allerlei informatie over toetsen en beoordelen. Informatie voor de student, de docent, de toets- en examencommissie e.a.. Theoretische en praktische informatie is er te lezen over onderwerpen zoals compenseren, toetsmatrijs, toetsvormen, toetsbeleid, eindnivo.

Sinds kort zijn er op SCORE dertien zelfstudiemodules te volgen over de BasisKwalificatieExaminering (BKE). Deze online BKE-modules staan open. Iedereen (beginner of al ervaren onderwijsbetrokkene) kan aan de slag met een zelftest van de website Bewust en Bekwaam toetsen om te kunnen bekijken welke gebieden je rondom toetsen beheerst. Vervolgens kun je bepalen welke zelfstudiemodules interessant en nuttig zijn om (nog eens) te bestuderen. Ikzelf vond het zeer handig weer eens wat (oude) kennis op te halen.

De materialen van deze modules mogen hergebruikt worden door collega’s. Ook is er materiaal gebruikt van andere collega-instellingen. Dus Open Educational Resources op toetsgebied gebruikt en beschikbaar voor hergebruik. Zegt het voort! Of anders: Gebruik en DEEL SCORE.

In de komende periode zullen ook op het gebied van SKE (SeniorKwalificatieExaminering) online modules worden ontwikkeld.

Heb je nog tips of vragen: neem contact op mijn collega Veronica Bruijns (of met mij)

Advertenties

Over Ria Jacobi

Als ervaren onderwijskundig ontwerper, -adviseur en projectmanager houd ik mij bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onderwijs. Mijn ambitie is goed doordacht onderwijs te realiseren, dat aansluit bij de behoefte van individuen en hun organisaties en daarmee een stimulerend effect heeft.
Dit bericht werd geplaatst in HvA, Open Course Ware en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op OER voor toetsen en beoordelen

  1. Pingback: OER voor toetsen en beoordelen « Studiesucces

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s