Teaching International Students

Voor de toolbox ‘Teaching the International Classroom’ surf ik zo nu en dan op internet. Daarbij kwam ik de volgende website tegen: Teaching International Students van de Higher Education Academy.

En zeer handige link:
– Een Levenscyclus wordt beschreven met alle facetten die international students doorlopen;
– Enkele cases van studenten en docenten (goed te gebruiken om te bespreken);
– Over het ‘leren’ van international studenten worden de thema’s ‘academisch schrijven. omgaan met de taal, plagiaat, en kritisch denken uitgewerkt;
– Ook is er een hele paragraaf over toetsen met o.a. de boodschap: docent wees bewust van het feit dat de internationale student een hele andere ervaring heeft met toetsen, dus leg uit hoe het in het gastland gaat!;
– Ook wordt aandacht besteed aan een internationaal curriculum, waarbij o.a. wordt aangegeven dat aan ethische zaken aandacht moet worden besteed of dat professies in ieder land weer anders kan zijn (houd hier rekening mee);
– En zelfs competenties voor docenten en studenten wordt benoemd: voor docenten wordt aangegeven dat je ook moet reflecteren op je eigen manier van onderwijs geven en je eigen onderwijscultuur.

Met zo’n site is de toolbox rijk gevuld.
Voor volgend jaar ben ik met iemand van de TUD bezig een training op te zetten voor docenten over Teaching the International Classroom of Internationale werkgroepen begeleiden. Handig zo’n site.

Over Ria Jacobi

Als ervaren onderwijskundig ontwerper, -adviseur en projectmanager houd ik mij bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onderwijs. Mijn ambitie is goed doordacht onderwijs te realiseren, dat aansluit bij de behoefte van individuen en hun organisaties en daarmee een stimulerend effect heeft.
Dit bericht werd geplaatst in Internationaal Onderwijs & ICT, Teaching International Students en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s