Internationale deeltijdopleidingen, een oproep

Elke maand krijg ik het blad ‘TRANSFER’,  uitgegeven door  de NUFFIC,  in mijn mail en post. Ik lees dat altijd met interesse.

In de column van Transfer nr 3, ‘buiten de gebaande paden’,  riep Els van der Werf (beleidsmedewerker internationalisering aan de Hanze Hogeschool)  op om vaker de internationale dimensie van ons overige onderwijsaanbod op de agenda te zetten.
Ik ondersteun dat van harte!

De internationalisering van het HO richt zich namelijk, op dit moment, vaak op voltijdopleidingen. Zitten er niet veel mogelijkheden voor andere type onderwijs? Els van der Werf noemt bijv. de deeltijdopleidingen.

Ik deel dat. Daarbij denk ik dan meteen ook aan alternatieven om deeltijdopleidingen aan te bieden bijvoorbeeld met ICT (zowel internationaal als nationaal handig) .  Je schept mogelijkheden voor internationale uitwisseling en het kost minder doordat je niet voor langere tijd in het buitenland bent (vooral voor deeltijders toch essentieel als je daarnaast nog een baan hebt).

Artikel staat op blz 26 van nr 3 van Transfer jaargang 18.

Advertenties

Over Ria Jacobi

Als ervaren onderwijskundig ontwerper, -adviseur en projectmanager houd ik mij bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onderwijs. Mijn ambitie is goed doordacht onderwijs te realiseren, dat aansluit bij de behoefte van individuen en hun organisaties en daarmee een stimulerend effect heeft.
Dit bericht werd geplaatst in Internationaal Onderwijs & ICT, Levenlang Leren, Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s