UNESCO en OER

In een nieuwsbrief van de International Council of Distance Education, las ik dat ook vanuit de UNESCO ‘Open Educational Resources’ (OER) de aandacht hebben. UNESCO promoot OER in ontwikkelingslanden.

Dit met het doel:

  • develop the capacity of senior officials and institutional leaders to understand OERs and accept them as a legitimate and attractive alternative to costly books
  • develop the capacity of educators to find, adapt, create and use OERs

Een goede zaak! Het lijkt me dat Open Course Ware (OCW) en OER veel mogelijkheden biedt voor ontwikkelingslanden toegang te krijgen voor onderwijsmaterialen. Je ziet nu al gebeuren dat, in samenwerking met Westerse instellingen, OCW wordt gebruikt om opleidingen elders in de wereld op te zetten. Ze hebben zelf te expertise niet en zetten zo die materialen in die ze kunnen gebruiken. Ze richten zelf als docent en/of onderwijsontwikkelaar hun opleiding erom heen.

Advertenties

Over Ria Jacobi

Als ervaren onderwijskundig ontwerper, -adviseur en projectmanager houd ik mij bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onderwijs. Mijn ambitie is goed doordacht onderwijs te realiseren, dat aansluit bij de behoefte van individuen en hun organisaties en daarmee een stimulerend effect heeft.
Dit bericht werd geplaatst in Open Course Ware en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s