7 things you should know about OER

Via een collega werd ik getipt dat er in de serie van ‘7 things you should know about..‘ (geschreven door Educause) het onderwerpen ‘Open Educational Rerouces‘ verschenen was. Natuurlijk fijn.

Titel is: 7 Things you should know about Open Educational Resources.

Na een beschrijving en achtergrond informatie staat o.a. dat het voordeel is dat de toegang tot studiematerialen, het samenwerken en participeren stimuleert om content te maken (zoals ook gebeurt in de wereld van web2.0). Vooral dat mensen die geen toegang hebben nu wel beschikking hebben over studiematerialen is een groot voordeel.
Nadelen zijn er natuurlijk ook. Onder andere wordt aangegeven dat er nog steeds kwesties spelen rondom auteursrechten en copyrights, dat we soms geen rekening houden met diegene die een functiebeperking hebben (hebben zij toegang?). En wat te zeggen over de kwaliteit de actualiteit van de materialen.

In ieder geval wordt de beweging van OER/OCW steeds groter. Eén toekomstscenario dat beschreven wordt is dat studenten straks op basis van de beschikbare materialen zelf hun studie-traject kunnen samenstellen. Ik ben benieuwd, want dat zou een hele andere benadering van onderwijsontwerp betekenen. Flexibiliteit in de ware zin van het woord.

Advertenties

Over Ria Jacobi

Als ervaren onderwijskundig ontwerper, -adviseur en projectmanager houd ik mij bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onderwijs. Mijn ambitie is goed doordacht onderwijs te realiseren, dat aansluit bij de behoefte van individuen en hun organisaties en daarmee een stimulerend effect heeft.
Dit bericht werd geplaatst in Open Course Ware en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 7 things you should know about OER

  1. Pingback: Open Textbooks | Mobiliteit&OpenOnderwijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s